Inlocuitori pentru cele mai comune ingrediente

Inlocuitori pentru cele mai comune ingrediente

Dintr-o gramada de motive se intampla sa ai nevoie de inlocuitori pentru cele mai comune ingrediente. Vegetarienii inraiti, cunosc aceste trucuri, dar ele sunt utile si pentru noi, ceilalti – pamanteni obisnuiti.

Asa ca tine minte sfaturile, trucurile si solutiile noastre, pentru ca nu se stie cand iti sunt necesare.

Ce folosesti in loc de oua? In preparate oul are rolul de a tine ingredientele impreuna sau este baza pentru aluaturi si prajituri. Oul face aluatul sa creasca si este indispensabil in creme, tocatura de carne, in budinci si alte preparate coapte. Pentru a inlocui un ou intr-o reteta care presupune coacere poti sa folosesti o lingura de seminte de in macinate in care adaugi trei linguri de apa. Lasa amestecul sa stea pana ce se ingroasa. Un ou poate sa fie inlocuit si cu doua linguri de amidon de porumb sau amidon din cartofi, in creme si piureuri. In aluaturi dulci un ou este substituit perfect de o jumatate de banana. In functie de preparat un ou poate sa fie foarte bine inlocuit de 1/2 avocado, doua linguri de tahini, doua linguri unt de arahide, doua linguri de pesmet sau doua linguri de drojdie nutritionala (altceva decat drojdia pentru maia).

Ce foloseti in loc de lapte? Aici posibilitatile sunt foarte variate. In locul laptelui de vaca poti folosi orice fel de lapte vegetal de la cel de soia la cel de migdale, sau de nuca de cocos. Cea mai buna solutie ramane laptele de migdale. Ai nevoie de o cana migdale, 1/2 lingurita de sare de mare si trei cani de apa. Migdalele trebuie lasate in apa sa se rehidrateze, cel putin 20 de ore. Mixeaza apoi intr-un blender migdalele cu trei cani de apa. Strecoara ceea ce rezulta, adauga sarea si foloseste imediat.

Ce folosesti in loc de branza? Inlocuitorul este tofu, evident. Pentru paste cea mai buna alegere o reprezinta drojdiea nutritiva. Are o aroma naturala de branza si merge foarte bine in piureurile de conopida si cartofi ca substitut pentru branza.

Ce folosesti in loc de gelatina? Inainte sa-ti spun, te intreb daca stii din ce este facuta gelatina. Afla ca gelatina este o proteina obtinuta prin fierberea oaselor de animale, a tendoanelor, ligamentelor, a copitelor si a pielii. este filtrata, rafinata, dar tot o zeama ciudata ramane. Asta este si motivul pentru care noi, aici nu folosim niciodata gelatina. Putini stiu ca are un puternic efect alergen, provocand si agravand alergiile existente. Si oricum gelatina, ca vrem ca nu vrem exista adaugata in cremele preparate industrial si in cele mai multe din iaurturi. ca sa o inlocuiesti ai nevoie de caragenan, agar-agar, pectina de fructe. Toate acestea exista in magazinele naturiste in cele care vand produse bio.

Cu ce inlocuiesti laptele batut? Trucul este foarte simplu. Combina o lingura de otet alb cu o cana de lapte de soia sau de migdale. merge si cu lapte de nuca de cocos sau lapte de orez. Rezulta cel mai bun lapte batut, scrie ecosalon.com.

Daca esti vegetarian si stii trucuri si inlocuitori, ajuta-ne sa completam lista cu inlocuitori pentru cele mai comune ingrediente.