Ingrediente periculoase!

Ingrediente periculoase!

In orice aliment procesat, puteti sa gasiti aditivi si sa cititi lista de ingrediente devine un chin! Bineinteles, consumul in cantitati mari de fructe, legume si alte alimente proaspete este cel mai sanatos, insa daca consumati ocazional si alimente procesate trebuie sa stiti de ce sa va feriti. Cititi mereu lista de ingrediente, iar daca un ingredient listat mai jos este prezentat, cel mai bun sfat este sa inlocuiti acel aliment cu altceva!

Propyl gallate

Acest conservant este folosit pentru prevenirea rancezirii uleiului si grasimilor. Acest conservant poate cauza cancer. Se gaseste in ulei vegetal, produse din carne, supa de pui la conserva si guma de mestecat. De obicei este combinat cu conservantii BHA si BHT.

BHA si BHT

Butylated Hydoxyanisole (BHA) sau butylated hydroxytoluene (BHT) sunt folosite la fel ca si propyl gallate pentru a preveni rancezirea uleiului si grasimilor. Se gasesc in cereale, guma de mestecat, ulei vegetal, chipsuri si in alte alimente preambalate pentru a mentine prospetimea. S-a dovedit ca acesti aditivi pot cauza cancer, intr-un studiu facut pe soareci. Daca alimentul dorit cotine acesti aditivi, incercati alta marca, nu toti fabricantii folosesc acesti conservanti.

Bromat de potasiu

Acest aditiv este folosit in paine si in cornuri pentru a mari cantitatea. De obicei bromatul se transforma in bromura, care este sanatoasa, insa bromatul care ramane cauzeaza cancer, conform unui studiu experimental pe animale. Bromatul este interzis in toata lumea, in afara de Statele Unite si Japonia.

Olestra

Olestra este un inlocuitor de grasimi folosit in biscuiti si chips, care se gaseste in marca de alimente americane Olean. Aceasta grasime sintetica nu este absorbita in corp, de aceea cauzeaza diareea, crampe abdominale si alte efecte secundare. 

Nitrat de sodiu

Nitratul de sodiu este un conservant si colorant care se gaseste in sunca, crenvusti, peste afumat, alte carnuri procesate. Acesti aditivi pot forma substante chimice cancerigene numite nitrozamine.

Ulei hidrogenat

Uleiul hidrogenat contine acizi grasi hidrogenati sau trans, care maresc riscul de boli de inima si riscul diabetului. Evitati orice produs care are in lista de ingrediente ulei hidrogenat sau partial hidrogenat.