Inghetata cu cheesecake si capsuni

Inghetata cu cheesecake si capsuni

 Imi amintesc ca era mare bucurie cand mama facea, cand eram mici, inghetata de casa. Avea un gust cu totul deosebit de ce se gasea in comert. Daca vrei ca si micutii tai sa aiba astfel de amintiri, incearca reteta noastra. 

Este cu atat mai buna cu cat nu contine numai inghetata, ci si biscuiti, prin urmare va fi un desert 2 in 1. 
 
Ingrediente 
  • 400 grame de lapte condensat indulcit
  • 200 grame de frisca
  • 200 grame de crema de branza
  • 1/4 cana de unt topit
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • jumatate de pachet de biscuiti aurii
  • 1/4 cana de unt
  • 600 de grame gem de capsuni
Bate cu un mixer de mana laptele condensat, frisca, crema de branza, 1/4 cana de unt, sucul de lamaie si extractul de vanilie. Cand amestecul s-a omogenizat, lasa castronul sa se odihneasca. 
 
Sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul ramas, apoi rastoarna rezultatul in castronul cu compozitia, fara sa amesteci. Toarna gemul de capsuni pe alocuri, apoi foloseste o spatula pentru a amesteca usor, de 2, 3 ori. 
 
Rastoarna totul intr-o forma de chec si da la congelator pentru 4 ore sau pentru o noapte intreaga. 
 
Pofta buna!