Daca ar fi sa facem un top al fructelor, afinele s-ar situa cu siguranta pe primul loc si asta, datorita faptului ca sunt pline de antioxidanti, esentiali impotriva oxidarii celulelor si formarea radicalilor liberi. Afinele pot fi consumate in tot felul de moduri, uscate, congelate, in placinte, cheesecake-uri, smoothie-uri, dulceturi, siropuri sau inghetate. Azi iti recomandam o reteta de inghetata de afine, care nu iti ia mai mult de 20 de minute sa o prepari. Ingrediente: – o cana de afine proaspete; – o ceasca de iaurt grecesc; – 2 linguri de miere sau 2 linguri de zahar; – un praf de sare; – sucul de la o jumatate de lamaie; – o jumatate de lingurita de coaja de lamaie rasa; Mod de preparare: 1. Pune pe foc intr-un vas afinele cu sucul de lamaie, mierea sau zaharul, sarea, coaja de lamaie si o jumatate de ceasca de apa. Lasa-le la foc mic, amestecand in ele din cand in cand, pana ajung la punctul de fierbere. 2. Opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, amesteca aceasta compozitie cu iaurtul si lasa-o la congelator pentru cateva ore. Ca sa eviti formarea acelor de gheata, amesteca din cand in cand in ea cu o lingurita. Pofta buna! Citeste si Cum sa faci inghetata cremoasa cu un singur ingredient.