Inghetata cremoasa cu cirese si pepene rosu

Inghetata cremoasa cu cirese si pepene rosu

Pentru ca e sezonul pepenilor si trebuie sa profitam cat mai mult de aceste fructe, iti propunem azi o reteta usor de facut: inghetata cremoasa cu cirese si pepene rosu. 

Ingrediente:

 – o cana de cuburi de pepene rosu, fara samburi;

 – o cana de cirese fara samburi;

 – o jumatate de cana de lapte;

 – 2 linguri de smantana;

 – esenta de vanilie;

 – 3 linguri de zahar brun sau miere.

 – un varf de cutit de sare.

 Mod de preparare:

 Pune in blender pepenele cu ciresele, adauga laptele si smantana, esenta de vanilie, zaharul, sarea. Canz zaharul s-a topit, adauga smantana si amesteca in continuare pana cand se face o pasta omogena.

 Pune inghetata in recipientele care iti plac si bag-o la congelator. Amesteca din cand in cand in ea ca sa nu se formeze ace de gheata.

 Orneaza inghetata cu afine, frunze de menta, fulgi de cocos, feliute de banane, bucatele de capsuni sau ciocolata.

 Pofta buna!

Citeste si Cum sa faci inghetata cremoasa cu un singur ingredient.

Sursa foto: blog.paleohacks.com.