Cresterea imunitatii la copii

 Buna ziua,

Prima conditie pentru a avea un copil sanatos este o alimentatie corespunzatoare, bogata in fructe si legume cu continut ridicat de vitamina C (zmeura, afine, coacaze, catina alba, cirese, citrice – mai ales grepfrut rosu, rodie, patrunjel verde, ardei gras, broccoli, varza de Bruxelles, soia, cartof dulce). De asemenea, introduceti-i in meniu legume si fructe bogate in carotenoizi: tomate, an dive, cicoare, morcovi, caise, pepene galben, dovlecei, spanac, urzici, mango. Trebuie asigurat si un aport corespunzator de acizi grasi omega-3, cu rol de stimulare a sistemului imunitar. Ar fi bine sa aiba trei mese cu peste oceanic, de preferinta somon, pe saptamana. Se poate administra un supliment nutritiv cu ulei de peste. Este necesara reducerea carbohidratilor din alimentatie, renunta rea la dulciuri si preparate cu aditivi alimentari (E-uri). Zincul si seleniul sunt oligoelemente importante in stimularea proliferarii celulelor implicate in procesul imun, carenta lor favorizand rezistenta scazuta la infectii. O alta categorie de alimente care ar trebui sa fie prezenta in dieta celor mici este reprezentata de probiotice. Studii recente arata ca produsele care contin culturi de bacterii bune cele denumite probiotice – previn sau reduc durata afectiunilor gastrointestinale, urogenitale sau pe cea a bolilor respiratorii. De aceea, produsele probiotice sau suplimentele alimentare de acest tip sunt recomandate in dieta zilnica (in aceasta categorie intra unele tipuri de iaurturi, branzeturi sau alte lactate care contin Lactobacili L Casei Immunitas sau Bifidobacterii).

 
Amigdalele si alte tesuturi din interiorul gatului copilului joaca un rol important in lupta organismului contra infectiilor bacteriene. Avand in vedere cauzele, sunt foarte importante inlaturarea surselor de infectie respective si asigurarea unei igiene corespunzatoare a mainilor, spatiilor, dar si a obiecte lor de joaca. Faptul ca rosul in gat apare frecvent poate sa denote si o reactie alergica sau o scadere a imunitatii organismului.