Ierburi sanatoase

Ierburi sanatoase

Imi plac ierburile de toate felurile. Nici o mancare de-a mea nu scapa fara un fir de rozmarin sau picior de oregano. Ierburile dau o aroma deosebita mancarii, o fac mai apetisanta si mult mai sanatoasa. Daca nu ne folosim de ierburile pe care ni le ogera natura, pierdem adevarate surse de vitamine si antioxidanti. Totul garnisit cu gust.

 

 

Lista mea cu ierburi sanatoase incepe cu cimbrul. Ingredientul a fost folosit de-a lungul timpului pentru imunitate si si-a dovedit eficienta in anihilarea germenilor si tratarea racelii. Doua lingurite presarate cu grija in meniul zilnic asigura 20% din necesarul de fier. In plus stimuleaza functiile creierului si ajuta oasele si pielea. Cimbrul da o savoare deosebita pastelor, dressingurilor pentru salata si fripturilor. 

 

Ala totul despre patrunjel

 

Al doilea pe lista ierburilor sanatoase este patrunjelul. Doua lingurite din condimentul verzurliu asigura 150% din necesarul zilnic de vitamina K, vitamina ce joaca un rol esential in coagularea sangelui si functionarea normala a ficatului. In plus, daca mestecati putin patrunjel, respiratia devine instantaneu proaspata. Stiati ca are si calitati afrodisiace? Aflati de la vechii greci. 

 

Daca folosit verdeturi in mancare si nu vreti sa abuzati, limitati-va la oregano. Contine de 20 de ori mai multi antioxidanti care lupta cu celulele canceroase, decat toate celelalte ierburi.

 

 

Cercetarile citate de prevention.com arata ca o lingurita de oregano contine la fel de multi antioxidanti ca un mar. Da o savoare fascinanta pestelui, fructelor de mare si sosurilor rosii. 

In fine, salvia, este un ingredient puternic – adevarata bomba de antioxidanti care e folosita des in remediile naturiste. Un studiu recent arata ca stimuleaza memoria si activeaza functiile creierului, facandu-l sa fie mult mai alert. Cu ce merge salvia? Cu pui, peste si porc – in toate variantele lor gatite. 

Mai cunoasteti si alte ierburi sanatoase?