Iepure cu ciuperci si sos de vin

Iepure cu ciuperci si sos de vin

E sarbatoare mare la mine acasa cand primesc cate un iepure de la o matusa binevoitoare de la tara. Ma apuc rapid de cautat retete si dureaza foarte mult pana decid care este cea mai buna. Pentru iepurele care asteapta cuminte in congelator am rezervat aceasta reteta. 

Ingrediente
  • un iepure
  • 200 grame de ciuperci proaspete 
  • 2 ardei grasi colorati diferit 
  • dovlecei
  • un pahar de vin alb 
  • o cutie de rosii
  • 3 catei de usturoi 
  • zeama de lamaie 
  • cimbru, sare, piper, boia 
Inainte sa gatesti iepurele, tine-l in apa in care ai dizolvat 3 linguri de otet, pentru 30 de minute. Aceasta operatiune va scoate sangele din carne si o va fragezi. 
 
Spala bine apoi carnea si asaz-o taiata in bucatele intr-o tava unsa cu ulei de masline. Condimenteaz-o cu sare, piper, boia si cimbru. Asaza alaturi usturoiul tocat fin, stropeste carnea cu vin si da-o la cuptor acoperita cu folie de aluminiu. 
 
Dupa 20 de minute scoate folia si adauga ciupercile curatate si taiate felii, iar dupa 10 minute pune si ardeii si dovleceii taiati cubulete si rosiile din conserva, tocate. Mai tine la foc mediu pana cand se rumeneste iepurele.