Daca te-ai plictisit de humusul simplu si esti in cautarea unei retete inedite si sanatoase, iti recomandam humusul cu sfecla rosie, ornat cu patrunjel. Humusul este perfect pentru gustarile dintre mese deoarece este satios, nu ingrasa si iti imbunatateste digestia. Humusul este bogat in proteine si fibre, iar sfecla rosie ofera energie, protejeaza ficatul si imbunatateste circulatia sangelui. Cum se prepara humusul cu sfecla rosie? Ingrediente: – 2 cani de boabe de naut fierte; – o sfecla rosie curatata de coaja; – 4-5 catei de usturoi; – 2 linguri de ulei de masline; – o lingurita de seminte de susan macinate; – o lingurita de pudra de chimen; – 2 linguri de suc de lamaie; – sare dupa gust; – patrunjel pentru ornat. Mod de preparare: 1. Fierbe sfecla pana se inmoaie, dupa care taie-o bucatele mici. 2. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei, iar dupa ce se incinge, adauga semintele de susan. Lasa-le pana incep sa sfaraie, dupa care indeparteaza tigaia de pe foc. Scoate cu o paleta semintele si lasa-le sa se raceasca, in acest fel vor fi mai aromate. 3. Amesteca cu blenderul boabele de naut si usturoiul pana se transforma intr-o pasta cremoasa. Adauga putina apa daca ti se pare ca e prea uscata, iar apoi sfecla rosie, pudra de susan, uleiul de masline, sarea, sucul de lamaie si semintele de susan prajite. Amesteca bine cu blenderul pana cand se transforma intr-o pasta cremoasa. 4. Serveste humusul ornat cu patrunjel si ulei de masline. Pofta buna! Citeste si Ciorba turceasca de linte.