Hummus cu susan

Hummus cu susan

Hummus cu susan este o experienta gustativa pe care trebuie sa o incerci. Nu este foarte greu de facut, este foarte sanatos si este ideal pentru micul dejun si pentru pachetul de la serviciu.

Ca sa pregatesti hummus cu susan ai nevoie de o conserva de naut fiert (este mult mai simplu si mai comod asa, dar daca ai timp poti fierbe singura boabale de naut, dupa ce le-ai lasat, in apa, peste noapte), de 400 de grame, patru-cinci linguri de seminte de susan crude, sucul de la o lamaie, un catel de usturoi, sare, piper, o ceapa mare, doua linguri cu ulei de masline, un varf de cutit de boia de ardei (dulce sau iute dupa cum iti este pofta si inspiratia).

Pune boabale de naut fierte, si bine scurse de apa, intr-un blender. Adauga semintele de susan si sucul de lamaie. Omogenizeaza totul foarte bine pana rezulta o pasta. O parte din semintele de susan vor ramane bucatele, dar tocmai asta era si ideea. Pune sare si piper, dupa cum iti place.

Scoate hummus-ul si aseaza-l intr-un bol cu gura cat mai larga. Toaca ceapa pestisori si usturoiul in felii fine. Caleste totul in ulei, pana se rumenesc si se caramelizeaza. Adauga la final sare si piper si boiaua de ardei. Amesteca si aseaza ceapa este hummus. Si, nu-ti face griji, ceapa caramelizata nu va deranja pe nimeni. Poti renunta fara probleme la ceapa, dar in locul ei poti pune patrunjel tocat fin si boia de ardei.  

Hummusul cu susan se poate pastra doua zile in frigider.