Hrisca scade tensiunea sangelui

Hrisca scade tensiunea sangelui

Teoria ca teoria, insa pactica domnule ne omoara. Nu exista vointa. Da, da! Cred ca asta se intampla. Unora dintre noi le lipseste vointa. Pana una-alta. Acelora dintre voi care va straduiti sa dezlegati itele slabirii sanatoase, am sa va spun ca fibrele va pot deveni aliati de nadejde. Asa ca, azi am sa va spun cateva ceva despre hrisca. De ce va strambati asa? Nici nu am inceput. Cine a zis ca are gust rau v-a mintit :).

 

Beneficiile
Mie una mi s-a intamplat de cateva ori sa le  zic apropiatilor de aceasta cereala, iar ei, bietii de ei, se uitau siderati la mine. Nu stiu ce le-o fi trecut prin minte, or ca am luat-o eu razna (inca nu) ori ca in dialogul nostru se strecurase o greseala. Da de unde, nici vorba de asta. Hrisca. Deci e simplu: h, r, i, s, c, a. Ce e domnule atat de greu!? Ah, de fapt nu stiti ce este, nu? Pai atunci se explica.

 

Hrisca face parte din categoria cerealelor si este foarte sanatoasa, dovada o fac multi nutrienti regasiti in aceasta. Contine: acid linoleic, vitamine din complexul B (B1. B2, B3, B5, E si P), amino acizi esentiali, minerale (crom, cupru, mangan, magneziu si acid folic). Este recomandata spre consum gratie proprietatilor sale antitumorale si tonice. Protejeaza ficatul, ajutandu-l sa proceseze mai usor medicamentele, hormonii si glucoza. Aceia dintre voi, care sunteti insetati dupa informatii privitoare la un stil de viata sanatos, stiu probabil ca proteinele mai sunt denumite si caramizile unei alimentatii corecte.

 

Asa ca hrisca asigura nevoia organismului de proteine. Mai mult de atat, consumul frecvent de hrisca va mentine inima sanatoasa. Scade nivelul de colesterol, elimina grasimea pentru a reduce astfel riscul de declansare a aterosclerozei. Gratie continutului de magneziu, hrisca are efect relaxant asupra vaselor de sange, imbunatatind astfel circulatia sangelui si scazand tensiunea. Vitaminele din complexul B, o recomanda in afectiunile ficatului si in diabetul zaharat. Si pentru ca tine sub control nivelul de zahar din sange, hrisca este esentiala in dietele drastice.

 

Nu stiu daca o sa va vina sa credeti, dar este cat se poate de adevarat. Hrisca previne cancerul, in special cel la san. Gratie antioxidantilor, aceasta neutralizeaza efectele iradierii cu raze X si este recomandata si in alte tipuri de radieri.

 

Cum se gateste
Va plac clatitele? Le puteti prepara si cu hrisca. Iar, pentru altii asa cum am mai zis-o si la inceputul materialului, termenul ramane incert. Exista multe retete si pentru hrisca, ba mai mult de atat se poate gati ca si faina de ovaz. Pentru ca are o aroma puternica, se combina cu alte tipuri de faina, la coacarea diverselor preparate culinare. Poate fi adaugata in aluatul pentru faina sau in prajituri. Cand este combinata cu ou, se formeaza o proteina perfecta gratie amestecului de amino acizi. Poate fi adaugata cu succes in supe si tocanita.

 

Cum se pastreaza
Hrisca trebuie pastrata intr-un recipient vidat, la loc uscat. In timp ce faina se tine in frigider. Va tenteaza sa gatiti cu hrisca?