Hidromelul, o bautura pentru sanatate

Hidromelul, o bautura pentru sanatate

Hidromelul este o bautura slab alcoolizata, pe baza de miere poliflora de albine si polen, si are o multime de benefici, de la vindecarea ranilor si redobandirea poftei de mancare si de viata, pana la remediu impotriva sterilitatii. 

Indiferent ca dateaza de 4.000 de ani si provine din Babilon sau de 6.000 de ani, din India, originea sa nefiind cunoscuta cu exactitate, hidromelul este si astazi un panaceu extraordinar si un adevarat cocktail de vitamine, enzime si hormoni naturali. 
 

Beneficiile hidromelului

 
Gratie celor 400 de substante nutritive, printre care vitaminele C, A, D, K, complexul B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, crom si iod, aceasta bautura are multe beneficii:

reda pofta de mancare si ajuta in perioadele de convalescenta (se recomanda cate o jumatate de pahar de licoare cu 20 de minute inaintea fiecarei mese principale).

 
reda pofta de viata prin faptul ca ajuta la relaxare si favorizeaza aparitia unei stari de spirit vioaie, jucause, euforice
 
trateaza anemia prin completarea carentelor de minerale si oligoelemente (se bea cate o jumatate de litru de hidromel pe zi, iar cura dureaza 20 de zile).
 
– este unul din putinele remedii pentru frigiditatea feminina (se consuma 1 – 3 pahare inainte de actul sexual) 
 
– amelioreaza impotenta masculina – se bea hidromel inainte de consumarea actului sexual.

 
stimuleaza circulatia sanguina 
 
– in cazul menopauzei premature, se recomanda o cura de 60 de zile cu hidromel (zilnic se bea cate un pahar de licoare pe stomacul gol, inaintea fiecarei mese principale)
 
De asemenea, hidromelul este recomandat in caz de insomnie, hiperexcitabilitate nervoasa, guturai, dureri de gat, constipatie, colite de putrefactie, arsuri la stomac, ulcere, gastrite, diaree, sinuzita, rinita, bronsita, astm, pneumonie, TBC.
 

Cum se prepara hidromelul 

 
Intr-o sticla de un litru se pun 6 – 8 linguri de miere poliflora si o jumatate de lingurita de polen de albine. Se toarna peste ele 1 litru de apa de izvor sau de apa plata, se inchide vasul ermetic si se lasa la macerat, la temperatura camerei, doua zile. In acest interval, vasul se agita de trei, patru ori pe zi.