Gustare din pui cu sos de rosii

Gustare din pui cu sos de rosii

 Ingrediente pentru 4 portii:
-700 grame de piept de pui dezosat, fara piele,
-sare, piper alb macinat,
-chimen macinat,
-50 grame faina alba,
-1 lingurita amestec condimente de Provence,
-1 lingurita de coaja rasa de lamaie,
-2 oua, 100 grame migdale macinate,
-2 linguri cu parmezan ras,
-2 linguri cu ulei,
-1 conserva de rosii (400 de grame),
-2 catei de usturoi,
-1 lingurita cu ulei de masline.

 

Plus:
-frunze de salata pentru decor.

 

Mod de preparare
Carnea se taie bucatele si se da cu sare, piper si chimen. Se amesteca faina cu condimentele uscate si coaja de lamaie. Intr-un alt vas se amesteca ouale. Intr-un al treilea vas se amesteca migdalele cu parmezanul.

 

Bucatile de carne se dau prin faina, apoi prin ou si in final prin migdale. Carnea se pune in tigaie, in uleiul incins si se prajeste la foc timp de 8-10 minute.

 

Se scurg rosiile si se amesteca cu un mixer impreuna cu usturoiul curatat si uleiul de masline. Dressingul obtinut se condimenteaza cu sare, piper si se toarna in boluri mici.

 

Se tapeteaza un platou cu frunze de salata si se pun bucatile de carne peste acestea. Sosul se va servi separat.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 570 Kcal, 50 grame proteine, 36 grame grasimi si 11 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!