Guacamole se prepara foarte usor. Secretul sta in ingredientele de calitate. In plus ideal este sa-l servesti imediat ce a fost facut, ca sa te poti bucura de toate benefiile. Guacamole trebuie mancat cu nachos (chipsuri de porumb), dar este excelent si cu betisoare de telina, morcovi sau cu tulpini crocante de telina sau cu paine prajita. Ca sa faci guacamole ca un adevarat mexican ai nevoie de patru ardei iuti, mici, verzi o legatura de coriandru proaspat, un catel de usturoi, doua rosii, sare, piper, o ceapa, o jumatate de lime si trei fructe de avocado bine coapte. Toaca ardeiul foarte fin. La fel si ceapa, usturoiul si rosiile. Toaca cat se poate de marunt coriandrul. Amesteca-le pe toate acestea intr-un mojar, pana rezulta o pasta fine. Poti folosi si un blender vertical, dar alestecate, „traditional” cu mana este mult mai gustos. Adauga in ameste putina apa (una-doua linguri) si sucul de la jumatate de lime (neaparat, daca pui lamaie este prea acru). Adauga pulpa de la avocado, data prin razatoarea mare inainte si amesteca bine in continuare, tot in mojar. Cand este bine omogenizat potriveste de sare si serveste guacamole imediat.