Carnea de porc sau smantana au fost pe nedrept puse pe lista alimentelor daunatoare. Beneficiile pe care le aduc sanatatii sunt importante si trebuie luate in seama scrie Men’s Health. Carnea rosie Nu doar carnea de curcan, pui si peste sunt sanatoase. Si carnea de vita este buna pentru sanatate. Mai mult de jumatate din grasimile din carnea rosie sunt mononesaturate (acid oleic), adica exact aceelasi tip de grasime cu cea din uleiul de masline. Carnea de vita contine proteine de calitate si fier. Nu renunta la carnea rosie, o portie pe saptamana este chiar recomandata. Carne de porc Fileul din muschi de porc are mai putina grasime decat pieptul de pui. Nu carnea de porc este daunatoare, ci carnea de porc ultra procesata, din salamuri si carnati, care sunt suprasaturati cu sodiu si conservanti. Carnea de porc proaspata nu este o alegere nesanatoasa. Oua Ouale sunt unele dintre cele mai santoase alimente, contin mai multe vitamine si minerale esentiale decat orice alt aliment. Anumite substante din ou ajuta la transformarea grasimii in energie. Ouale sunt alimente perfecte pentru diete. Studiile au dovedit ca nu exista nicio legatura intre oua si bolile de inima. Unt Persecutat pe nedrept untul este una din cele mai bune grasimi naturale. Grasimea din unt, este necesara organismului pentru a putea absorbi nutrientii esentiali din legume. Fara grasime, organismul nu poate absorbi carotenoidele – antioxidanti puternici ce se gasesc in legumele colorate – sau vitaminele solubile in grasime, cum e cazul vitaminelor A, D, E si K. Smantana Si acest derivat din lapte este pe nedrept pus pe line moarta. Jumatate din grasimile din smantana sunt grasimi sanatoase, iar doua linguri de smantana au doar 52 de calorii. O lingura cu maioneza are peste 100! In concluzie, poate ca unele din restrictiile alimentare impamantenite ar trebui reevaluate.