Acesta este un desert unguresc, foarte delicios si usor de preparat. Cum se prepara gombotii cu prune? Ingrediente: – 1 kg de cartofi; – 1 kg prune proaspete; – faina; – o lingura de unt sau ulei; – pesmet; – sare; – zahar brun; – scortisoara; – 2 oua. Mod de preparare: 1. Prajiti putin pesmetul in ulei sau unt. 2. Scoateti samburele din prune si spalati-le bine. 3. Puneti cartofii la fiert si faceti un piure din ei. 4. Adaugati ouale, faina cat sa nu faca aluatul prea tare si o jumatate de lingurita de sare peste piure si faceti un aluat. Aveti grija sa nu fie prea tare. 5. Faceti o foaie de aluat, taiati-o in patratele si in fiecare puneti cate o pruna. Faceti cocoloase, astfel incat sa arate ca niste galuste, sa nu se vada pruna din interior. 6. Pudrati cu faina. 7. Puneti la fiert galustile in apa clocotita. 8. Dupa ce se fierb vreo 15 minute, dati-le prin pesmet, zahar si scortisoara. Pofta buna!