Gnocchi cu rosii

Gnocchi cu rosii

O mancare lejera care miroase a soare. Cred ca nu este nimic mai potrivit, pe gerurile astea, decat ceva vesel in farfurie. Culmea este ca aceasta reteta de gnocchi cu rosii se prepara doar cu ingrediente congelate si conservate.

Iata demonstratia. Gnocchi – pastele aromate facute din cartofi se gasesc in raionul de produse congelate. Fac parte din categoria variantelor delicioase, care te ajuta sa faci economie si de timp, si efort. Ia o punga de 500 de grame. In loc de rosii proaspete – care sunt excelente pentru aceasta reteta doar daca sunt coapte la soare, am folosit rosii uscate, puse in ulei, si o cutie de rosii in suc propriu. Iti mai trebuie o ceapa, doi-trei catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat, un ardei iute si doua mingi de mozzarela. Poti folosi orice alta branza putin sarata si moale.

Pune apa la fiert (doi litri) cu o lingurita de sare. Cand clocoteste pune gnocchi inghetate la fiert. Acopera si lasa-i sa fiarba circa zece minute. Toaca ceapa marunt si pune-o la calit in putin ulei luat din conserva cu rosii uscate. Adauga usturoiul si ardeiul tocate marunt. Cand s-au inmuiat adauga doua linguri de rosii uscate, scurse bine de ulei, rosiile in suc propriu si cateva linguri din sucul de rosii. Lasa totul impreuna cateva minute. Scurge gnocchi de apa si pune-i in sosul cu rosii. Lasa totul impreuna, inca trei-patru minute pe foc, apoi rastoarna combinatia intr-un vas care merge la cuptor.

 

Adauga printre gnocchi cu rosii bucatele de branza si da vasul la cuptor, la foc iute cateva minute. Serveste gnocchi cu rosii imediat si savureaza gustul soarelui!