Despre ginsengul rosu nu se stiu foarte multe la noi, si studiile care ii arata adevaratele beneficii sunt destul de recente. Pentru inceput trebuie sa va spun ca la noi se gaseste in anumite magazine ambalat, dar pe cel original il gasiti la magazinele de unde se aprovizioneaza restaurantele chinezesti. Ce este ginsengul rosu? Este ginsengul obisnuit, care dupa recoltare a fost cojit, incins la bain-marie si apoi uscat cu aer cald sau la soare. Se marineaza frecvent intr-o mixtura vegetala in care radacina se sfarama. Aceasta varianta de preparare a ginsengului este in mod traditional asociata cu folosirea lui ca energizant si stimulent sexual. Ginsengul rosu se produce din radacini special cultivate, provenite in general din Coreea., deorece solul de acolo contine mineralele perfecte pentru dezvoltarea ginsengului cat mai potrivit pentru acest tratament. Tot in Coreea s-a efectuat un studiu asupra efectelor ginsengului rosu, in special pentru tratarea cazurilor de impotenta, care a dovedit ca este eficient in 40% dintre cazuri. Aceleasi efecte afrodiziace le are si sofranul. Literatura de specialitate recomanda ceaiul de ginseng rosu combinat cu sofran, sub numele de "Spice of Love" ca afrodiziac fara efecte secundare. Beneficiile ginsengului rosu Succesul ginsengului rosu se bazeaza pe compusii numiti ginosenizi, care ajuta excitatiei, atat la femei cat si la barbati, iar beneficiile aduse sanatatii vin din cele 42 de minerale pe care le contine. Printre acestea se numara reducerea semnificativa a stresului, cresterea nivelului de testosteron, care protejeaza organele genitale, intareste imunitatea si poate fi folosit ca detoxifiant.