Ghiveciul de legume este o tocanita mai elaborata si mai gustoasa, pe care o facem mai ales vara, cand sunt atatea legume la piata. Se prepara foarte simplu, este plina de nutrienti si este delicioasa. Ingrediente: – 2 vinete; – 4 dovlecei; – 1 morcov; – 2 cartofi; – 1 cana fasole rosie; – 3-4 catei de usturoi; – o ceapa; – 5-6 rosii; – 2 ardei grasi; – telina; – 1 ardei iute; – 5-6 linguri ulei de masline – dafin; – patrunjel; – cimbru sau busuioc; – o cana de suc de rosii. Mod de preparare: Se taie vinetele, cartofii si dovleceii cuburi, rosiile se oparesc si de decojesc, iar ardeii, morcovul si ceapa se toaca si ele nu foarte marunt. Cateii de usturoi ii pisam ca pentru mujdei. Fasolea trebuie fiarta bine, in caz ca nu o aveti deja la cutie. Dupa ce terminam de tocat toate legumele, punem uleiul la incins si adaugam ardeiul iute tocat marunt, plus toate legumele, pe care le rumenim bine. Adaugam sarea, rosiile, fasolea, sucul de rosii si lasam pe foc vreo 25 de minute. Dupa care adaugam mujdeiul si amestecam bine. Stingem focul si punem verdeata tocata marunt. Pofta buna!