Ghiveci cu muschi de porc

Ghiveci cu muschi de porc

 Ingrediente:
-600 grame de cotlet de porc (fara os),
-2 catei de usturoi, 1 fir de rozmarin,
-1 lingurita de boia dulce (macinata),
-3 linguri cu ulei de masline, 1 ceapa,
-1 ardei rosu,
-3 fileuri de sardea,
-1 conserva de rosii,
-1 lingura de capere, ½ de lamaie,
-1 legatura de patrunjel (proaspat),
-sare, piper macinat.

 

Mod de preparare
Carnea se taie in fasii cu latimea de 2 cm, peste fiecare bucata se presara un pic de piper.
Usturoiul se curata, iar apoi se toaca marunt. Se toaca marunt frunzele de rozmarin si se amesteca cu usturoiul, boia si uleiul.
Carnea se da prin acest amestec in care de altfel se va si lasa timp de o ora.

 

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeiul se taie in patru bucati, se scoate cotorul. Fileurile de sardea se taie marunt. Se scot rosiile din conserva, se scurge zeama care se pune deoparte, iar rosiile se taie in bucati mari.

 

Carnea de porc se pune intr-o tigaie impreuna cu marinata si se prajesc la foc mare. Apoi se adauga ceapa, ardeiul, sardeua, rosiile, caperele si se caleste totul rapid. Se acopera tigaia pentru a se fragezi carnea.

 

Se da pe razatoare lamaia, iar bucatile de coaja se adauga peste mancare impreuna cu patrunjelul tocat. Se adauga dupa gust: sare, piper si sucul de lamaie.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 320 Kcal, 40 grame proteine, 8 grame grasimi, 12 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!