Aceasta reteta de gazpacho, pentru care vei prinde ultimul pepene, este o variatie a celebrului gazpacho andaluz – al carui gust este intre un pic dulce si un pic iute. Ingrediente: doua rosii mari, cateva bucati de pepene fara samburi (nu va luati dupa poza – acolo este mult mai mult), doi castraveti murati, taiati bucatele, un ardei gras, o lingurita de sos tabasco sau chilli, sare, piper din belsug, o lingura ulei de masline, arome – busuioc, oregano, cimbru (toate sau numai una la alegere), o lingura de patrunjel tocat, o mana de cuburi de gheata (sau putina apa, la alegere). Ca sa preparam gazpacho, punem totul in blender si amestecam bine prin pulsari scurte cu pauze frecvente. Consistenta se hotaraste pe loc, dupa preferinte, adaugandu-se sau nu apa plata. Gustul este usor dulce, usor picant, foarte aromat mai ales daca ati gasit rosii bune, de tara. Incearca si Gazpacho – supa de rosii raw, eventual cu ultimele rosii. Sa fiti sanatosi!