Fructele uscate- o gustare de slabit

Fructele uscate- o gustare de slabit

Fructele uscate au un continut caloric care oscileaza intre 5,6 si 6,4 Kcal/g si au o compozitie similara de proteine (13-26%), zaharuri (15-25%) si grasimi (48-63%). Chiar daca procentul lipidic existent in fructe uscate este inalt, predomina acidul oleic si linoleic (grasimi bune), au un inalt continut de vitamina E, calciu, magneziu, cupru, potasiu, seleniu si zinc. 

In anii trecuti fructele uscate nu erau recomandate in dietele pentru pierderea in greutate, dar in momentul de fata se folosesc ca inlocuitor al altor surse de grasimi, avand proprietatea de a reduce LDL (colesterolul rau) si a creste HDL. 

Consumul de 1-5 portii a 25g pe saptamana, dintre care 16g sunt acizi grasi nesaturati si doar 2g saturati, creste speranta de viata cu 5-6 ani, ajutand la diminuarea bolilor de inima o data cu scaderea nivelului de colesterol. 

Dat fiind ca fructele uscate dau senzatia rapida de satietate si totodata, prin fibra aportata, reduc absorbtia grasimilor la nivel intestinal, se recomanda consumul moderat fie intre mese, fie in salate.

Nu uitati insa ca veti profita de toate beneficiile lor doar daca sunt neprajite si nesarate!