Stim cu totii ca micul dejun trebuie sa fie consistent, bogat in proteine, minerale si vitamine deoarece este cea mai importanta masa a zilei menita sa ne ofere primul bum de energie. Iata de ce am ales aceasta reteta, extrem de gustoasa, gata in numai 20 de minute si bogata in nutrienti. Frittata cu mozzarela, busuioc si zucchini 4 portii 290 calorii/portie Timp de preparare: 20 de minute Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline extravirgin O jumatate de ceapa rosie feliata foarte subtire 225 grame zucchini taiati cubulete 7 oua mari batute O jumatate de lingurita de sare Un sfert de lingurita de piepr macinat 80 grame mozzarela proaspata (bilute) 3 linguri rosii uscate O mana de busuioc proaspat tocat Mod de preparare: Pozitioneaza gratarul cuptorului in partea de sus a acestuia si incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Incinge uleiul intr-un vas neaderent ce poate fi bagat apoi la cuptor. Adauga ceapa si zucchini si lasa-le pe foc, amestecand din cand in cand, 3-5 minute, pana se inmoaie. Intre timp bate ouale cu sare si piper intr-un bol. Toarna ouale peste legume, in tigaie. Lasa-le pe foc, ridicand marginile omletei astfel incat compozitia din mijloc sa se scurga pe margi si sa se coaca totul uniform. Cand este aproape gata, aseaza deasupra mozzarela si rosiile uscate si pune totul la cuptor pentru 2-3 minute, sau pana ce ouale devin maronii. Lasa frittata sa se odihneasca cateva minute, apoi taie in 4 portii si serveste cu busuioc proaspat deasupra.