Friptura de vita cu portocale si ghimbir, la slow cooker

Friptura de vita cu portocale si ghimbir, la slow cooker

Daca tot ne-am lamurit ce reprezinta curentul "slow food" si ne-am si achizitionat o oala slow cooker, acum incepem sa cautam retete sanatoase pe care sa le facem fara pic de efort. Oala face toata treaba, iar tu, la final, te lauzi ca ai pregatit cina. 

Ingrediente 
  • o bucata de 1 kg si jumatate, 2 de vita pentru friptura
  • o ceapa mare, rosie 
  • 1 cana de gem de portocale
  • 1/3 cana de apa
  • 2 linguri de otet de orez
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2 linguri de ghimbir proaspat ras
  • jumatate de lingurita de sos Tabasco
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • condimente (busuioc, oregano)
Bate putin carnea, apoi asaz-o in slow cooker, peste ceapa taiata rondele. 
 
Amesteca intr-un bol gemul de portocale, apa, otetul, sosul de soia, condimentele, ghimbirul, sosul Tabasco si usturoiul, apoi rastoarna sosul rezultat peste bucata de carne. 
 
Gateste la temperatura scazuta pentru 8 – 10 ore. Serveste friptura taiata felii cu orez fiert si sos din slow cooker.