Va propun o mancare de iarna, cu ceva mai multi carbohidrati, dar foarte gustoasa si usor de facut. Puteti folosi si altfel de carne, dar am ales pieptul de pui dezosat si fara piele pentru ca nu este gras. Ingrediente: – 1 piept de pui; – 500 g cartofi; – 2 linguri mustar; – 1 lingurita de zahar brun; – 1 ardei rosu; – O legatura de ceapa verde; – 4 catei de usturoi; – 2 linguri ulei; – O lingurita pasta de ardei dulce; – Jumatate de cana de apa; – Sare si piepr dupa gust; – Cascaval pentru servit. Mod de preparare: Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati mari. Ceapa o taiem julien. Taiem si pieptul in bucati potrivite si le punem pe toate impreuna intr-o oala. Adaugam ardeiul taiat in cateva bucati si condimentam cu mustar, sare, piper, zahar brun si pasta de ardei dulce. Stropim cu ulei, apoi adaugam jumatate de cana de apa. Dam totul la cuptor, acoperit cu un capac sau folie de aluminiu, pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand cartofii sunt moi. Verificam si daca mai este nevoie adaugam putina apa. Servim cu cascaval ras deasupra. 100 de g de friptura de piept de pui cu cartofi la cuptor contin: 375 calorii, 24 g proteine, 9 g lipide si 8 g carbohidrati. Pofta buna!