Este sezonul gratarelor, dar nu intotdeauna silueta ne permite sa le savuram dupa bunul plac. Solutia: frigarui vegetariene, pentru ca, pe gratar se poate pune si altceva in afara de carne. Frigaruile vegetariene se pot face cu absolut orice legume sau fructe ne dorim. Pe langa faptul ca sunt foarte sanatoase, vom putea savura si gustul delicious de gratar. Combinatiile sunt nenumarate si tin de imaginatia si gusturile tale. Pentru aceste frigarui vegetariene am folosit ceea ce am gaist in camara si in frigider: o felie de pepene galben, un ardei gras, rosu, o rosie, o ceapa mica, sase ciuperci champignon proaspete, un dovlecel mic, sare, piper dupa gust, o lingurita de ulei de masline, cateva frunze de busuioc proaspat. Este foarte usor si distractiv sa faci frigarui. Toate ingredientele se spala bine si se taie cubulete, apoi se insira pe tepuse, in asa fel incat culorile legmelor sa se imbine armonios. Pentru un efect estetic mai mare, puteti folosi rosii cherry si ardei colorati – galbeni, verzi. Stropim frigaruile cu putin ulei de masline, le condimentam cu sare si piper si le punem pe gratarul incins, doua-trei minute pe fiecare parte, doar cat se la prinda putin caldura. Daca va plac legumele mai moi, puteti sa le lasati mai mult, insa aveti grija sa nu le ardeti. Cand sunt gata, putem presara deasupra cateva frunze de busuioc proaspat. 100 de grame de de frigarui vegetariene contin: 72 de calorii, 7,8 grame de proteine, 8,2 grame de carbohidrati si 0,2 grame de lipide. Pofta buna!