Frigarui de varza de Bruxelles si bacon

Frigarui de varza de Bruxelles si bacon

Numai uitandu-ma la acest fantastic preparat m-am inveselit atat de tare incat am spus ca este musai nevoie sa va inveselesc si pe voi. Si apoi voi sa il faceti, sa va chemati prietenii sa il guste si sa ii inveseliti si pe ei. Si ei similar pe alti prieteni ai lor. Si tot asa, pana cand vom trai in cel mai vesel oras din lume. 

Dupa atata veselie nu am sa va intristez dandu-va ceva greu de facut:

 

Ingrediente necesare

bacon

varza de bruxelles

ghee (este un ulei indian preparat din unt. Cum se face puteti citi aici. Dar puteti folosi si un ulei normal)

praf de usturoi

sare de mare

 

Cum se prepara

Taiati feliile de bacon pe jumatate si le puneti intr-o tigaie incinsa. Ea trebuie sa fie un pic prajita, insa inca moale, pentru a fi usor de pus in frigaruie. 

Scurgeti grasimea ramasa in tigaie, insa lasati tigaia inca un pic unsa, fiindca mai aveti nevoie de ea. Taiati varza de bruxelles pe jumatate in lungime. O puneti in tigaie cu ghee, praf de usturoi si sare. O lasati la foc mediu pana cand se rumeneste si devine un pic mai moale. 

Dati drumul la cuptor sa se incalzeasca.

Puneti baconul si varza pe frigaruie, ca in imaginea de mai sus. 

Se coc intr-o tava de copt timp de 5-10 minute.

 

Sunteti in continuare veseli? Atunci dati mai departe!