Frigarui cu sunca

Frigarui cu sunca

Timpul de pregatire este de 30 de minute.

 Ingrediente pentru 4 portii:
-1 ananas mediu, proaspat,
-500 grame de sunca, taiat felii subtiri,
-250 de grame de cascaval Gouda,
-1 lingura cu mustar,
-3 linguri cu ulei,
-sucul de la o lamaie,
-sare, piper,
-piper Cayenne.

 

Mod de preparare
Se taie capetele ananasului, cotorul se taie in V, dupa care se taie in patru si se taie centrul dur. Fructul se taie la inceput in felii groase de 1,5 cm, iar apoi in cubulete.

 

Sunca se dezoseaza sis e taie in cubulete. Cascavalul se taie in cubulete mici. Se pun pe frigarui alternativ cuburi de ananas, sunca si cascaval.

 

Intr-un bol se amesteca mustarul cu uleiul si sucul de lamaie. Se presara piper, sare si piper Cayenne. Se pun frigaruile intr-un vas, se dau prin sosul obtinut si se acopera cu acesta pret de 30 de minute.

 

Se incalzeste cuptorul electric, se aseaza pe grilaj, iar dedesubt se pune o tava. Frigaruile se gatesc pentru 5 minute, in acest timp se intorc doar o data.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 610 Kcal, 42 grame proteine, 43 grame grasimi si 17 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!