Frigarui cu pui, dovlecei si arome asiatice

Frigarui cu pui, dovlecei si arome asiatice

Frigaruile pot fi facute si cu altceva decat cu pui, rosii si ardei. In plus, gustul poate fi deosebit daca marinezi carnea inainte. Iti aratam noi cum. 

 
Ingrediente 
 
Pentru marinada
  • 3 linguri de ulei de masline 
  • 2 linguri de sos de soia 
  • o lingura de ulei de susan
  • o lingurita si jumatate de ghimbir proaspat ras
  • 3 capatani de usturoi 
  • o lingurita si jumatate de zahar/miere 
  • jumatate de lingurita de ardei iute, zdrobit 
Pentru frigarui 
  • un kilogram de piept de pui fara oase si piele, taiat in cuburi de 4 centimetri
  • 1 ceapa rosie medie, taiata in bucati de 2,5 cm
  • 2 dovlecei taiati in felii groase de 1,5 cm  
  • un ananas proaspat taiat cubulete
  • betisoare pentru frigarui
 
Amesteca ingredientele pentru marinada, toarna-le intr-o punga impreuna cu puiul. Scoate aerul din ea si tine totul la frigider pentru 30 – 60 de minute, verificand carnea din cand in cand. 
 
Infige carnea, legumele si ananasul in betisoare (daca sunt din lemn, tine-le la inmuiat 30 de minute inainte). Fa frigaruile pe gratar, intorcandu-le pe toate partile timp de 15 minute.