Dietetik.ro: Iti mai aduci aminte cand ai gatit prima oara si ce anume? Emil Tamas: Haha! Nu-mi amintesc. Prietenii ma stiu ca fiind un uituc notoriu si în consecinta, acest eveniment e mult prea indepartat pentru subreda mea memorie. Cred ca am început cu cartofi prajiti, ochiuri, un sandvis sau ceva similar… D: Cum ti-a venit ideea sa-ti faci blog, si care este feed-back-ul? ET: Acum mai bine de un an m-am lasat de fumat si, înlocuind viciul cu alt viciu, m-am apucat de gatit mai serios. Un alt motiv pentru gatitul acasa, pe langa fuga de fumul de tigara, a fost calitatea precara a serviciilor oferite de majoritatea restaurantelor din Romania. Foodie: DeÈ™i am cochetat cu bucataria de cand ma stiu, doar de putina vreme am inceput sa o fac la modul serios (atat de serios cat se poate într-o bucatarie de apartament). Intre timp incepusem sa public pe Twitter sau alte retele sociale multe poze cu mancare, facute cu telefonul, iar prietenii au început sa ma incurajeze să-mi fac un site dedicat pentru asta, ca sa pot spune povestea pe îndelete. Tot in acest timp m-am împrietenit si cu Adi Hadean, care mi-a servit drept model de succes si m-a încurajat permanent. Feedback-ul este unul extraordinar de bun pana acum, sau, ma rog, cel puÈ›in asta inteleg din comentariile vizitatorilor mei care-mi dau energie sa continui. D: Daca echipa dietetik.ro, sau cativa dintre cititorii tai ar trece pragul bucatariei tale, ce ar observa ca troneaza mai mult in farfuriile tale? Ce iti place sa gatesti cel mai mult? Foodie: Mancarea italiana si pastele facute în casa, cu siguranÈ›a. Lasagne, ravioli, tortellini, tagliatelle, cannelloni, orice. De asemenea, sunt mare fan al bucatariilor indiene, mexicane, vietnameze, thailandeze si japoneze, insa le abordez mai rar, probabil din comoditate si uneori din cauza greutatii cu care imi procur anumite ingrediente. Imi plac foarte mult si experimentele, asa ca experimentez ori de cate ori am ocazia. D: Referitor la ce ne recomanda nutritionistii, sa ne hidratam bine si sa mancam cat mai usor, ce obisnuiesti sa gatesti in aceasta perioada, de vara caniculara? Si daca ai vreo sugestie pentru cititorii dietetik.ro, aflati in pana de idei, de supe/ salate racoritoare, una care-ti rasfata simturile si pe care obisnuiesti sa o gatesti cel mai mult. Foodie: Berea rece, desi, nu cred că ar recomanda-o vreun nutriÈ›ionist. Asa ca, recomand intotdeauna o mancare foarte picanta ca cel mai bun mod de-a te racori intr-o vara fierbinte. Ma fascineaza modul în care corpul se racoreÈ™te după ce a fost "incendiat" de o farfurie cu hrană foarte iute. Sursa foto: foodie.ro