Aceasta este cea mai buna solutie, daca vrei sa mananci peste de Buna Vestire, fara sa-ti bati capul cu retete complicate. File de cod cu ghimbir este o poezie care se scrie repede. Ingrediente pentru fie de cod cu ghimbir – doar cateva! Ai nevoie de 3-4 fileuri de cod, o bucata mica ghimbir proaspat zeama de la jumatate de lamaie, putin ulei de masline, sare, piper alb si atat! Ghimbirul se curata de coaja si se da prin razatoarea mica. Jumatatea de lamaie se stoarce peste fileurile de peste. Se pune sare si piper si se lasa 10 minute sa se marineze. Inr-o tigaie antiaderenta se pune putin ulei de masline si se incinge bine. Bucatile de file de cod se pun in tigaie si se lasa 1 minut pe o parte si inca un minut pe partea cealalta. Se adauga ghimbirul ras in tigaie si se inchide focul. Daca doriti ca pestele sa fie mai putin picant, adaugati o cantitate mai mica de ghimbir. Intr-o portie de 100 de grame de peste cu ghimbir sunt: 86 calorii, 18 g proteine, 1,4 g lipide, 1,3 g carbohidrati. Codul cu ghimbir perge perfect cu orez cu legume. Pofta buna!