De la fennel putem folosi atat frunzele, cat si semintele. Bulbul se foloseste in special gatit in fripturi, sau tras in unt, simplu ca si garnitura pentru ele, dar mai nou i-am gasit locul si in cateva feluri de salate, foarte gustoase si revigorante. Ingrediente: – 1 lingura de seminte de floarea soarelui, decojite; – putina sare; – o salata verde mica, sau cateva frunze; – 3 linguri de ulei de masline sau unt; – un bulb de fennel taiat rondele; – un mar mare rosu; – zeama de la jumatate de lamaie; – piper proaspat macinat; – putin ulei de masline extravirgin. Mod de preparare: Frunzele de salata nu se gatesc si se adauga in salata doar spalate si rupte in bucati mai mici. Intr-o tigaie, pe foc mediu se pune putin ulei de masline, si se lasa sa se infierbante. Se adauga fennelul si se soteaza pentru aproximativ 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Se reduce focul si se adauga si marul taiat felii subtiri sau bastonase. Se mai gateste pentru inca doua minute. Se inchide focul si se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie. Amestecul din tigaie se aseaza peste frunzele de salata iar deasupra se presara seminte prajite si decojite de floarea soarelui. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat daca mai este nevoie si se serveste imediat. 100 de g de fennel cu mere si seminte de floarea soarelui contine: 52 calorii, 5,3 g proteine, 0,9 g lipide , 5,7 g carbohidrati. Pofta buna!