Fenicul aburit cu pere

Fenicul aburit cu pere

Timpul de pregatire este de 25 de minute. 

Ingrediente pentru 4 portii:
-500 grame fenicul,
-2 linguri cu ulei,
-125 ml de vin alb,
-sare, piper alb macinat,
-3 pere,
-1/2 de lamaie,
-100 grame mazare congelata.
 

Mod de preparare
Feniculul se spala, se curata iar apoi se taie in fasii. Partea verde insa se pastreaza.
 

Apoi bucatile de fenicul se calesc timp de cateva minute, se adauga vin, sare, piper si se mai lasa  sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. 

Se curata perele, se taie in patru bucati si apoi li se scoate cotorul. Sferturile de para se taie pe lungime, in felii nu prea subtiri. Se stoarce lamaia, iar cu zeama aceasta se stropesc feliile de para (pentru a nu se oxida). 

Atunci cand s-a inmuiat feniculul se adauga perele taiate felii si mazarea congelata, dupa care totu se incalzeste. 

Partea verde a feniculului se spala si se toaca marunt, dupa care se adauga peste garnitura, dar inainte de servire. 

Valoarea nutritiva

O portie are: 175 kcal, 6 grame proteine, 7 grame grasimi, 20 grame carbohidrati. 

Pofta buna!