Galland afirma ca este posibil ca doritorii sa poata obtine greutatea ideala prin reducerea inflamatiei si redobandirea biochimiei care functioneaza pentru reducerea poftelor, cresterea ratei metabolismului si promovarea arderii grasimilor. Aceast lucru a fost asociat cu o imbunatatire a nivelului de colesterol si a tensiunii sangelui. Ideile de baza ale dietei Dieta este structurata pe trei nivele. In prima etapa, majoritatea alimentelor bogate in carbohidrati sunt evitate, cum ar fi granele si gustarile din legume. Odata ce subiectii avanseaza cu dieta, cantitatea de carbohidrati este gradual marita. In prima etapa accentul cade pe reducerii inflamatiei si restabilirea balantei nivelului de zahar din sange. Acest lucru se obtine consumand cantitati mari de alimente nutritive si 9-10 portii cu fructe si legume in fiecare zi impreuna cu o cantitate relativ mare de proteine de buna calitate. Inalta calitate nutritiva a alimentelor din cadrul primei etape a dietei ajuta in restabilirea chimiei organismului si reducerea poftei pentru carbohidrati. De asemenea, aceasta etapa promoveaza inceputul procesului de pierdere din excesul de grasimi al organismului. In cea de-a doua etapa ai optiunea sa alegi din mai multe feluri de mancare fiind perfect pentru efectul indelungat de pierdere din excesul de grasimi. Dupa ce a fost incheiata prima etapa, nivelul de insulina din organism ar trebui sa fie mult mai mic pentru ca astfel sa fie introdus in dieta un complex mai mare de carbohidrati. De asemenea, in acest stadiu se permite reintroducerea legumelor, ca de altfel si a unor cereale (de exemplu orezul brun). Cea de-a treia etapa este una de mentinere, in care este inclusa o varietate de alimente pentru a se putea consuma mese pe baza de cereale (paste, briose din struguri si morcovi, placinte cu afine). In aceasta etapa se va evita consumul urmatoarelor alimente: cafea, grane rafinate, zahar, alimente procesate chimic si alcool. Alimentele recomandate La baza dietei sta consumul de fructe si legume, in cantitati mari, care contin fitonutrienti (carotenoizi). Alimentele bogate in carotenoizi sunt: morcovii, brocoli, spanac, rosii, dovleac si papaya. La acestea se adauga si alimente cu antioxidanti precum: afine, cirese, citrice, struguri negrii, ceai verde, ceapa, rosie si ciocolata neagra. Ierburile proaspete sunt si ele incluse in meniul de dieta intrucat suplimenteaza organismul cu factori nutritivi importanti care reduc inflamatia si imbunatatesc gustul alimentelor fara sa se adauge calorii. [next]De asemenea, dieta pune accent pe cresterea cantitatii de alimente care sunt bogate in grasimi sanatoase, cum ar fi acizii grasi omega 3, care se gasesc in peste, nuci si legume cu frunze verzi. Aceste grasimi joaca un rol esential in reducerea inflamatiei, ca de altfel si imbunatatirea starii de sanatate. Spre finalul dietei cand carbohidratii sunt gradual reintrodusi, acestia sunt selectati din legume si cereale integrale. Planul simplu de dieta Planurile de dieta sunt create de asa maniera incat sa se piarda aproximativ doua kilograme pe saptamana. Sunt create planuri separate pentru fiecare etapa in parte. Astfel pe stomacul gol se va bea ceai de slabit. La micul dejun se va bea cafea decofeinizata cu lapte fara grasimi, suc proaspat de portocale. La gustare se va servi: o ceasca cu iaurt de afine si ceai de slabit. In meniul de pranz include: salata de spanac cu mere si nuci prajite, cu dressing de rodie si lime. Iar de baut ceai de slabit. La cea de-a doua gustare poti servi: suc de legume proaspete si 12 migdale crude. Bifeaza in meniul pentru cina: supa, somon cu lamaie si ceai verde, salsa de ghimbir si broccoli pregatit la aburi. Pareri pro Alimentele au densitate mare nutritiva, la care se adauga fructe si legume. Continutul ridicat de fibre, proteine si grasimi sanatoase, din dieta, vor ajuta la reducerea apetitului. Scade riscul de declansare a multor afectiuni cronice, cum ar fi diabet, afectiuni la inima si cancer. Pareri contra Prepararea mancarii necesita timp. Iar unii dintre subiectii s-ar putea sa experimenteze un discomfort cauzat de excluderea din meniu a zaharului si cafeinei. Concluzia Este o dieta bogata in nutrienti, care imbunatateste starea de sanatate a subiectilor in scurt timp, si astfel sunt astfel prevenite afectiuni cronice.