Fasole batuta la cuptor

Fasole batuta la cuptor

Incercam ceva special? Fasolea batuta este o mancare pe care o stie toata lumea, dar ce zici de o varianta un pic mai elaborata. Adica un fel de placita cu fasole batuta la cuptor.

Ca sa faci fasole batuta la cuptor ai nevoie de vreo 600 de grame de boabe de fasole alba, fierte, doua legaturi de ceapa verde si o legatura de usturoi verde, 10 linguri cu ulei, trei linguri cu pesmet fin, o mana de nuci (sau migdale), si doua linguri de fulgi de ovaz (sau alte cereale crocante), si 200 de grame de branza moale (cas, feta sau mozzarella), sare si piper si 50 de grame de unt. Prepararea este amuzanta, iar finalul, inedit.

Paseaza boabele de fasole. Adauga uleiul si amesteca bine. Pune ceapa si usturoiul verde, tocate foarte marunt, cu tot cu partea verde in crema de fasole. Amesteca bine. Potriveste de sare si pune mult piper. Aici este momentul sa-ti arati inventivitatea. Poti pune ardei iute sau ierburi aromate. Merge si putina boia iute sau pudra de ardei afumata.

Adauga branza rasa sau sfaramata in bucatele mari si amesteca pentru ultima data. Unge un vas care merge la cuptor cu un strop de ulei si pune pasta de fasole batuta. Pune la rumenit pesmetul pentru cateva minute in untul topit. Cand prinde culoare, da-l deoparte si adauga nuca macinata si fulgii de cereale si intinde amestecul peste crema de fasole. Transfera totul in cuptorul foarte bine incins, la foc mare pentru 10 minute. Serveste fasolea batuta la cuptor calda cu salata verde. Este o masa perfecta.

Din ingrediente rezulta 5 portii, o portie avand 180-200 de calorii.