Facebook ingrasa

|Otilia Ignat |
Facebook ingrasa

Oamenii de stiinta au stabilit ca mentinerea legaturilor cu prietenii pe Facebook ingrasa si iti subtiaza conturile din banca, dar are beneficiu de a creste stima fata de sine.

Nu vrem sa facem o analiza a partilor bune si rele pe care le are Facebook, dar este o certitudine faptul ca retelele socializare in general si Facebook, in special, determina o anume modificare a comportamentelor noastre si un alt mod de gestionare a timpului, nu neaparat pozitiva. La capitolul rele au fost trecute tendintele narcisiste, accentuarea atitudinilor antisociale, exacerbarea unor manii si proliferarea unor manifestari agresive. Tot pe lista neagra au mai fost consemnate niste kilograme in plus si o proasa gestionare a timpului liber, consumat de cele mai multe ori, inutil si absurd in fata calculatorului, pe Facebook.

Oricum calculatorul este un inamic recunoscut al siluetei, care indemna la sedentarism, iar combinatia intre calculator, scaun, birou si Facebook este calea cea mai sigura care iti dinamiteaza silueta. Numarul kilogramelor creste direct proportional cu numarul orelor petrecute cu prietenii in spatiul virtual. Procesul de ingrasare este atat de eficient incat Facebook in sine poate sa fie considerat o dieta de ingrasare. Ok, poate ca exagerez, dar nu cu foarte mult.

In bucataria Dietetik, de pe Facebook

Retelele de socializare in general si Facebook, in special, au si cateva merite pe care nu le poate nega nimeni. Facebook creste stima de sine, mai ales in cazul utilizatorilor care pastreaza relatia cu prietenii si rudele pe care le vad constant si in mod real. Facebook aduce o anume senzatie de fericire si de recunoastere, de care fiecare om are nevoie, asa ca merita adaugata inca o steluta galbena pe lista partilor bune.

 

Ne face o mare placere sa bifam pe lista beneficiilor pe care le aduce Facebook, poate tocmai in compensatie pentru faptul ca ingrasa, pe acela de a stimula alegerile bune, fie ca este vorba de gestuiri si atitudini, fie ca este vorba despre stilul de viata si alimente. Conform statisticilor sase din 10 oameni au ales un produs pe baza informatiilor culese de pe Facebook, iar patru din 10 au devenit interesati de un produs alimentar, pentru ca acesta era prezentat ca fiind util si bun pe Facebook, scrie yahoo. Dietele si stilul de viata sanatos sunt bine vazute pe Facebook, iar interesul este maxim in ceea ce priveste retele de bucatarie, mai ales in randul femeilor, care sunt 56% din utilizatori.

Partile bune le compenseaza pe cele rele, iar pentru ca bine sa invinga, iata trei sfaturi suplimentare:

  • Calea de mijloc pare sa fie si de aceasta data cea mai buna solutie. Sfatul nostru, inraiti uitilizatori ai Facebock-ului, este acela de a scadea din timpul petrecut in fata calculatorului cel putin 40 de minute pe zi, timp care sa fie dedicat exclusiv miscarii fizice.
  • Al doilea sfat este acela de a nu manca niciodata in fata calculatorului. Se produce o combinatie perversa intre lumea virtuala si cantitatea de alimente consumata. Mancam prea mult si prea repede cand stam in fata calculatorului, doua pacate majore cand este vorba despre silueta ta.
  • Al treilea sfat este acela de a cauta mareu partea buna a universului fara limite care se intinde in spatiul virtual al comunitatii de pe Facebook. Este tonic, este interesant si este benefic pentru tine.

Facebook trebuie sa ramana un intrument, si sa nu devina o dependenta desi linia de demarcatie este foarte fina.

Distribuie articolul pe: