Studiile au dovedit ca un regim, care are ca scop scaderea in greutate, creat de tine, pentru tine, da cele mai bune randamente. Asa ca fa-ti propriul regim. Solutia este utila pentru ca tu te cunosti cel mai bine pe tine si te poti evalua cinstit si usor. Mai mult, statistic vorbind, dietele create de tine, pentru tine sunt cel mai usor de respectat. Exista cateva reguli esentiale atunci cand iti compui singura un regim de slabire. In primul rand tine seama de stilul tau de viata, de gusturile tale, dar mai ales de necesarul de nutrienti. Sunt contraindicate regimurile alimentare care exclud grasimile, pentru ca acestea sunt temelia fabricarii hormonilor, fara de care organismul nu functioneaza, si uneori in ciuda faptului ca te infometezi, nu slabesti pe masura sacrifiiciilor. Regula se aplica si in ceea ce priveste aportul de glucide, sursa obligatorie de energie pentru organism. Dar, marele secret sta in organizare, astfel incat sa ai la dispozitie fructe si legume proaspete, peste si carne slaba, branza si lactate. Esentiala este respectarea regulii de aur a celor trei mese pe zi, cu un mic dejun bogat si consistent si a doua gustari intre mese. Afla mai multe despre dieta personalizata Baza unui regim pe care ti-l stabilesti singura trebuie sa fie legumele, pe care le poti manca dupa placul tau. Urmeaza fructele si mai ales merele. Pe lista stau la loc de cinste rosiile si castravetii, care iti aduc apa si fibre. Renunta la fainoase, la paine alba, dar pastreaza portia de cereale de dimineata. Nu sarii peste masa de pranz care trebuie sa-ti aduca proteine, iar seara alege supele de legume sau ciorbele de zarzavat. Sunt satioase si au putine calorii. Limiteaza consumul de cartofi, fara sa-i elimini din dieta. De baza sunt: telina, dovlecei, fasolea verde, morcovii, ardeii grasi si varza. Trebuie sa stii ca o scaderea in greutate lenta este cea mai buna si mai durabila solutie. Iar pentru aceasta esential este sa respecti orele de masa. Sugestii si reguli pentru dieta Micul dejun ideal inseamna lapte, fructe, cereale, ceai sau cafea. La micul dejun sunt binevenite glucide – miere sau zahar brun in cafea sau ceai. La acestea trebuie adaugat, obligatoriu, un pahar de apa. Pranzul trebuie sa contina: carne, oua sau branza, legume si cel putin un fruct, plus un pahar mare cu apa. Nu uita de necesarul de grasimi si o lingura de ulei la fiecare masa principala, dupa cum sustine Jacques Fricker, nutritionsitul care pledeaza pentru beneficiile regimului propriu. Cina trebuie sa fie lejera, compusa din lactate, carne si legume fierte si/sau ciorbe, supe slab calorice. Nu te infometa, dar limiteaza aportul de calorii, respectand ritmul normal de viata. Fa miscare! Scaderea in greutate trebuie sa fie lenta si constanta, acesta fiind cel mai bun semn al faptului ca dieta este eficienta. Scaderile bruste in greutate sunt urmate de acumulari la fel de bruste, imediat ce dieta se modifica. Supele de legume, preparate in casa, salatele, carnea fiarta, pestele la cuptor, fructele (merele, pepenele si citricele), si lactatele degresate pot fi mancate in orice cantitate. Jacques Fricker sustine ca in 80 la suta din cazuri dietele concepute de tine sunt mai eficinete decat cele “gata preparate”, pentru ca sunt mai usor de respectat. In plus intervine un autocontrol extrem de eficient. Din clipa in care dispare primul kilogram, sunt sanse ca dieta personala sa devina stilul tau de viata.