Raspuns: Factorii enumerati de dumneavoastra sunt doar o mica parte din cauzele cresterii ponderale. Aportul caloric crescut, neadaptat la necesitatile energetice ale organismului, reprezinta insa pricipalul motiv al castigului ponderal al dumneavoastra. Reduceti alimentele cu concentratie calorica crescuta, precum produsele de patiserie si dulciurile, mezelurile, painea alba si fainoasele, carnea si branzeturile cu concentratie crescuta de grasimi, respectati pogramul celor 3 mese principale si eventual una sau doua mici gustari si nu in ultimul rand fiti foarte atenta la masa de seara, cand puteti consuma un aliment ce contine proteine (carne slaba, peste slab, branza light) si legume cu concentratie scazuta de glucide (pastai verzi, mazare verde, dovlecel, vinete, rosii, castraveti, ardei, legume cu frunze verzi), gatite si combinate dupa preferinta dumneavoastra. Atentie la capcana dietelor care va promit scaderi ponderale miraculoase, in timp foarte scurt. Acestea nu fac decat sa scadeti in greutate prin deshidratare, prin scaderea masei musculare si mai deloc prin reducerea masei de tesut adipos, si mai grav decat atat, dupa finalizarea dietei kilogramele se refac repede, chiar mai multe. Pentru un program medical nutritional de scadere in greutate, echilibrat, va astept la o consultatie, unde veti primi toate informatiile necesare pentru atingerea greutatii optime.