Enervision

Enervision

Poate da, poate nu. Singurele lucruri pe care le-ati simtit au fost decat: stari de agitatie, de tremor, dureri de cap care sta sa crape din cauza sangelui care il inunda, de fata rosie ca focul, etc. CRIZE de nervi in doua cuvinte !

 

Ajuta? Da. Pentru ca simti ca traiesti si ca esti uman. Insa cu cat numarul este prea mare inseamna ca ai dat peste cap “sanatatea ta: atat cea fizica cat si cea psihica”.

Nu demult s-a incheiat Eurovision-ul, competitie unde a castigat cel mai bun. Deci unde s-au luptat mai multi si a castigat unul. Asa se intampla la concursuri. Multi candidati, un singur castigator.

Ei bine azi nu vom vorbi de multi candidati ci doar de unul singur. Adica despre TINE si enervarile  tale. Si mai bine zis cum sa reusesti sa te stapanesti  sa nu te enervezi pentru orice nimic. O sa ziceti ca e imposibil.  Ei bine, practica arata ca nu.

 

Ce sa faci sa nu te enervezi atat de des.

1.    1.    Fa un contract cu tine. Propuneti un numar cat mai mic de enervari pe an. Un target pe care sa-l atingi si de care sa fii responsabil.


2.    Cu cat alegi perioada mai lunga cu atat provocarea de a atinge targetul e mai mare.


3.    Atunci cand simti ca ceva sau cineva te scoate din sarite spuneti in gand: Merita oare sa “donez” o enervare? Sau jumatate? Sau un sfert?


4.    Respira usor, pastreaza vocea calma si muta-ti atentia catre ceva care te face sa zambesti, sa te gandesti in alta parte.
5.    Nu invinui pe cel sau cea care te-a enervat. Tu ai principala putere pentru a nu se intampla acest lucru.


6.    Daca crezi ca ai donat totusi mult, incearca data viitoare ca “donatia” sa fie cat mai mica, pentru ca ai un target pe care trebuie sa-l atingi. Cu cat donezi mai putin sau deloc cu atat atingi mai usor ceea ce ti-ai propus.


7.    Persoanele care te enerveaza sunt izvor nesecat de resursa. Ei te ajuta cel mai mult sa exersezi pentru concursul tau. Deci nu-i ocoli. Sunt vitali in aceasta experienta.

 


8.    Poveste-le prietenilor tai despre concursul ENERVIsion.  Vei avea parte de reactii diverse: rasete, surprindere, ignorare, ect. Pe tine te va ajuta sa ii faci sa fie constienti si sa te traga de maneca atunci cand dai semne ca vrei sa “faci o donatie”. Unii iti vor spune: “Concunsul, targetul? Ai uitat?


9.    Fa-ti un cadou la sfarsit de luna atunci cand nu ai “donat” nicio enervare. Vei si mai puternic si mai increzator in tine.


10.    Sarbatoreste la sfarsit de an realizarea ta.


11.    …sigur vei mai gasi si alte lucruri care sa te ajute! Adauga-le !


De ce toate acestea? Pentru ca te ajuta sa te pretuiesti si pentru ca e important sa ne pastram sanatatea mintala. Pentru ca vei gandi si actiona mai descarcat si linistit si atunci rezultatele vor fi mai aproape de asteptarile tale.  Pentru ca tu esti singura persoana care decide cat te enervezi si pentru ce anume. Tu esti singura persoana care spune : merita sau nu?


Acestea fiind spuse urez mult success !!! Si la cat mai putine enervari !