1. Serbet de lime Pentru 6 portii ai nevoie de: ¾ de cana cu apa, ½ de cana cu zahar,1 cana cu lapte condensat (fara grasimi, dar indulcit), 1 cana cu suc proaspat de lime. Zaharul si apa se combina intr-o tigaie. Se da drumu la aragaz si se lasa vasul pe foc. Se amesteca pana cand zaharul se dizolva. Se adauga laptele condensat. Apoi, sucul de lime. Se transfera amestecul intr-un bol mediu. Bolul se pune peste un altul, plin cu apa si gheata. Se amesteca pana cand prinde consistenta (aproximativ jumatate de ora). Amestecul de lime se acopera cu un capac si se introduce in frigider. Se serveste in doua zile. O portie are: 262 de calorii, 5 grame proteine, 61 grame carbohidrati, 0 mg colesterol, 68 mg sodiu. 2. Serbet de portocale Pentru 6 portii ai nevoie de: 3 cesti cu suc proaspat de portocale, ½ de cana cu zahar. Intr-o tigaie adauga ¼ de cana cu suc de portocale si ½ de cana cu zahar. Tigaia se lasa pe foc mare, 1 minut, si se amesteca pana cand zaharul se divolva complet. Se adauga amestecul intr-o farfurie adanca, se adauga restul de suc de portocale si se amesteca bine-bine de tot. Se introduce in frigider, unde va sta una-doua ore. Apoi, dupa ce s-a racit, folosindu-te de o furculita zdrobeste continutul in bucati, pentru a deveni cremos te poti folosi de un mixer. Transfera amestecul intr-un container etans si lasa-l in frigider 10-15 minute. O portie are: 120 de calorii,1 grame proteine,30 grame carbohidrati,0 mg colesterol, 1 mg sodiu. 3. Parfait cremos de fructe Pentru 4 portii ai nevoie de: ½ de cana cu iaurt fara grasimi, 2 lingurite cu miere, 3 banane congelate, 1 cana cu capsuni,1 cana cu coacaze. Prima data se curata bananele de coaja si se taie rondele. Pasteaza bucatile de banana reci, pana cand te decizi sa servesti din desert. Intr-un blender amesteca iaurtul cu mierea. Apoi, adauga rondele de banana si amesteca inca o data. Se pune amestecul de banane in fiecare pahar pentru parfait (pana la mijloc). Adauga capsuni feliate si cateva coacaze. Pana se umplu paharele, poti sa mai adaugi din amestecul de banane. Se poate garnisi cu musli sau cu un pic de iaurt de vanilie fara grasimi sau cu putine grasimi. O portie are: 161 de calorii, 1 gram grasimi, 3 grame proteine, 39 de grame carbohidrati,4 grame fibre, 1mg colesterol, 26 mg sodiu. 4. Placinta cu capsuni Pentru 8 portii ai nevoie de: 1 foaia de placinta (cu putine grasimi), 6 cesti cu capsuni (foliate),1 cana cu apa,1/4 de cana cu zahar si 2 lingurite cu malai. Apa si capsunile se adauga in blender si se amesteca bine-bine de tot. Apoi, se pune pasta intr-o tigaie. Se lasa la foc mic,timp de 2 minute, timp in care se amesteca. Intr-o tigaie mai mare se amesteca malaiul si apa. Peste acestea se adauga amestecul de apa si capsuni. Se lasa la foc mediu si se amesteca, pana cand face bule. Apoi, mai lasa vasul pe foc pret de 2 minute. Dupa care se ia de pe foc. Se raceste la temperatura camerei. Se adauga si restul de capsuni. Pasta se intinde peste foaia de placinta, pusa pe un platou. Se lasa la frigider 3-4 ore. O portie are: 179 calorii,6 grame grasimi, 3 grame protein, 30 grame carbohidrati, 3 grame fibre, 0 mg colesterol, 73 mg sodiu. Pofta buna!