Am gustat de curand pentru prima data in viata dulceata de ardei iuti si asa mult mi-a placut, incat trebuie sa va indemn si pe voi sa incercati sa faceti. Gustul e foarte interesant, un amestec de iute, dulce si acru, iar aceasta dulceata poate insoti friptura, dar si branza. Unii spun ca merge direct pe paine, mancata cu ciorba, altii ca-i buna si in paste. Depinde de gusturi si de cat de tare va e stomacul. Ingrediente 400 grame de ardei capia mici 600 grame de ardei rosii iuti 1 kilogram de zahar 1 litru de otet Primul pas este sa te echipezi cu manusi chirurgicale. Crede-ma, cand o sa incepi sa cureti ardeii iuti o sa-ti vina sa-ti smulgi pielea cu totul. Asadar, ca sa nu se ajunga aici, pune-ti din start manusile si opereza ardeii curatandu-i de seminte si de nervuri. Fa la fel si cu ardeii capia, care nu-s deloc periculosi, spre deosebire de fratii lor. Taie-i pe toti in fasii mici. Amesteca otetul cu zaharul si lasa pe foc pentru 30 de minute, pana cand acestea devin un sirop. Tine cont ca bucataria sa fie foarte bine aerisita, pentru ca atmosfera poate deveni de-a dreptul innabusitoare. Adauga ardeii si mai fierbe inca 30 de minute, pana cand capata aspect caramelizat. Lasa la racit, pune in borcane mici si sterilizeaza in cuptorul incins la 180 de grade, timp de 10 – 15 minute.