Mierea a fost de-a lungul timpului subiect de studii, care au relevat intr-adevar ca este esentiala in tratarea unor afectiuni precum: ulcer, arsuri sau infectii, datorita rolului sau antiseptic – dezinfecteaza si lupta impotriva bacteriilor. Zaharul nu ofera nimic in afara de savoare, pe cand mierea aduce organismului aportul de vitamine, minerale si alti nutrienti necesari, ca sa nu mai vorbim de antioxidanti, despre care am invatat din articolele recente ca lupta impotriva radicalilor liberi. Multi iubitori ai medicinii alternative o socotesc un panaceu, pentru ca mierea distruge bacteriile mai repede decat antibioticele. Cand vine vorba de ce alegere sa faci – zahar sau miere – sfatul nostru si al medicilor, de altfel, este sa alegi mierea. Nu vei regreta! Mierea ar trebui sa-si faca loc in meniul tau de zi cu zi. Cateva motive ar fi ca este mult mai dulce decat zaharul si nu este nevoie sa o folosesti in cantitati mari, dar mai ales pentru compusii ei: proteine, aminoacizi, antioxidanti (vitamina C), vitamine (B6), minerale, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, saruri de potasiu. Acestea din urma o fac sa fie usor de absorbit, si un adevarat “distrugator” de germeni. Daca te intrebai oare ce contine mierea, ce o face atat de spectaculoasa, iata dovada ca ramane un produs absolut natural si sanatos: fructoza 38,0%, glucoza 31,0%, sucroza 1,0%, apa 17,0 %, alti derivati din zahar 9,0%, cenusa 0,17% si alte componente 3,38%.