Desi nu este un fel de mancare foarte usor si se digera greu, drobul de miel este una din mancarurile traditionale de Paste la care ne este greu sa renuntam. Cum se prepara? Ingrediente: – maruntaie de miel (splina, rinichi, ficat, plamani) cam 500 de grame sau 1 kilogram; – 3-4 oua; – o felie paine inmuiata in lapte; – 2 legaturi de ceapa verde; – 1 legatura de patrunjel; – 1 legatura marar; – 1 lingura ulei sau putin unt; – sare si piper dupa gust; – cimbru, busuioc; – 1-2 bucati prapure. Mod de preparare: 1. Se fierb maruntaiele de miel cu sare si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se vor taia in bucati mici si se vor da prin masina de tocat carne impreuna cu felia de paine inmuiata in lapte. Ceapa si verdeata se toaca marunt si se adauga peste carnea tocata. Tot peste carne se adauga si ouale batute bine, plus condimentele. Se adauga sare si piper cat este nevoie. 2. Se unge o tava de chec cu ulei (sau unt) se pune prapurele, se toarna amestecul de drob si se introduce tava la cuptor. Dupa aproximativ 10-15 minute se scoate tava si se adauga un ou (batut spuma). Se baga din nou tava la cuptor pentru 30-35 de minute. Se verifica din cand in cand drobul pana cand formeaza o crusta rumenita. Se poate servi atat cald cat si rece. Pofta buna!