Aceasta reteta de dovlecei la cuptor este incantatoare. Gustul, aromele si aspectul, recomanda reteta ca fiind una cu totul speciala. Dovleceii la cuptor, preparati in acest fel, sunt o delicioasa reteta vegetariana, ideala pentru o cina usoara. Ca sa pregatesti dovlecei la cuptor ai nevoie de o legatura mare de marar, o legatura de patrunjel, o legatura de ceapa verde, doi-trei catei de usturoi, trei linguri cu ulei, sucul de la o lamaie, sare si piper,toate pentru sos, la care se adauga patru-cinci dovlecei tineri, o ceapa mare, cateva crengute de cimbru, doua felii de paine, o lingura de parmezan, doi catei de usturoi, sare si piper si o lingura de ulei. Incepe prin a pune toate ingredientele pentru sos intr-un blender. Transforma totul in sos, cu doua trei impulsuri. Sosul nu trebuie lichefiat complet. Toaca ceapa si caleste-o putin intr-o lingura de ulei. Adauga usturoiul tocat marunt si cimbru. Tine totul pe foc pentru cateva minute. Amesteca dovleceii taiati in felii subtiri cu sosul verde si cu ceapa calita. Adauga painea taiata in cubulete. Pune toate acestea intr-un vas termorezistent. Presara deasupra parmezanul ras si coace dovleceii pentru 30-40 de minute la foc ceva mai mare, in cuptorul incins bine. Serveste dovleceii la cuptor calzi, simpli sau cu un sos subtire de iaurt. O portie, din cele 3-4 care rezulta din aceste ingrediente, are 150 de calorii.