Nu avem nevoie decat de dovleac. Acesta contine zaharuri naturale asa ca nu mai trebuie sa adaugam nimic dulce. Dovleacul matur are numeroase proprietati curative si este foarte indicat in diete si cure de slabire. De asemenea, atunci cand deserturile sunt greu de ales din cauza numarului mare de calorii si grasimi, dovleacul copt este alegerea potrivita. Prima si prima data trebuie sa cumparam dovleacul. Il gasim in general in pietele agroalimentare si acesta este locul din care va recomand sa il cumparati. Este mai probabil sa gasiti aici dovleac care a fost crescut fara ingrasaminte chimice. Poteti sa cumparati un dovleac intreg sau doar o felie, dupa cum doriti. Reteta nu specifica o cantitate anume. Dupa ce ajungem acasa, dam drumul la cuptor. Intr-o tava punem hartie de copt. Se poate si fara, dar asa, tava nu se va murdari. Dovleacul trebuie curatat de seminte daca nu a fost deja curatat de catre vanzator. Apoi trebuie taiat in bucati , cam cat credeti ca doriti sa mancati odata. Bucatile se aseaza in tava cu coaja in jos si se introduc la cuptor la foc mic. Dovleacul se uita in cuptor pentru aproximativ 2 ore (depinde de grosime si marimea bucatilor.) Este gata atunci cand trecem furculita sau scobitoarea foarte usor prin el. Deasupra este posibil sa prinda o crusta maro inchis…dar nu va speriati ca nu se arde ci se caramelizeaza. De fapt, aceea este parte care imi place cel mai mult. Apoi se serveste rece sau fierbinte, depinde cat de frig va este! Pofta buna! 100 de gr. de dovleac copt contine: 19 calorii, 1 gr proteine, 0 gr lipide, 5 gr carbohidrati. Tips: pentru un gust si o aroma mai rafinata, puteti presara deasupra putina scortisoara!