Dovleac copt cu salata verde

Dovleac copt cu salata verde

Ca sa pregatatesti dovleac copt cu salata verde ai nevoie de … dovleac copt. Pentru doua portii mari de salata, care nu au mai mult de 200 -230 de calorii, ai nevoie de circa 500 de grame de dovleac.

Curata-l de coaja si taie-l in cubulete. Pune doveacul taiat intr-o tava, presara sare grunjoasa (putina) si stropeste-l cu ulei (nu mai mult de doua linguri).

Intoarce, cu mana, bucatelele de dovleac, astfel incat sa fie unse cu ulei pe toate partile. Pune tava la cuptor, la foc iute, pentru circa 20-30 de minute.

Mirosul imbietor de dovleac copt iti va da semnalul ca acesta este gata. Scoate dovleacul din cuptor si lasa-l sa se raceasca in tava. 

  

In timpul acesta spala salata verde. O capatana mare de salata este suficienta. Las-o sa se scurga si rupe frunzele, cu mana, in bucati. Taie cat se poate de fin o ceapa rosie, pestisori. Amesteca dovleacul, salata si ceapa intr-un bol.  

  

Sosul pentru salata se face combinand o lingura de ulei, doua linguri de otet balsamic, o lingurita de mustar de buna calitate, un varf de lingurita de zahar, sare si piper. Adauga sosul si amesteca. Ultimul detaliu, de final, il reprezinta cateva fire de parmezan ras si o mana de seminte de dovleac aruncate peste salata.

 Pofta buna!

 Si daca ti-a mai ramas putin dovleac, incearca prajitura cu dovleac. Merita!