Si, afla ca mustarul este foarte bun pentru sanatate. Da, da! Acele bobite mici de mustar, care se simt neglijate, pierdute in farfuria mare, printre boabele imense de mazare si fasole, ar merita mai multa atentie. Au si ele dreptul, nu? Si sincer merita, caci sunt pline de nutrienti. Asa ca, sa-i dam mustarului ce-i al mustarului. Chiar asa, ce-i al mustarului? Un loc binemeritat printre condimentele ce tin loc de medicamente. Bun pentru inima Dupa ce-ti voi spune, referitor la comoara ascunsa din bobitele de mustar, le vei adora. Au mult magneziu, care te va ajuta sa mai reduci din tensiune, in cazul iti da de furca, si sa te lauzi cu o inima sanatoasa. Iar uleiul din seminte de mustar este bogat in antioxidanti. Nu stii ce-ai putea gati cu uleiul de mustar? Acesta se foloseste in special in bucataria indiana. Cel mai mare beneficiu al gatirii cu ulei de mustar este reducerea colesterolului. Suferi din aceasta pricina? Atunci apuca-te sa inveti cateva retete noi, dar care sa includa si ulei de mustar. Insa, nu-i tot. Contine acizi grasi omega 3, fier, calciu, proteine, zinc, fibre si niacina. Iata de ce, medicii si nutritionistii recomanda uleiul din seminte de mustar, gratie proprietatilor sale de prevenire a atacurilor de cord si bolilor de inima, pe fondul diabetului. Remediu pentru afectiunile respiratorii Nu degeaba iti povesteam mai devreme ca semintele de mustar contin magneziu (care sunt de trei feluri: albe, maro si negre. Cele negre au o aroma puternica). Acesta le recomanda in tratarea racelii, tusei si simptomelor de astm. In plus, magneziul stimuleaza sistemul nervos. Adio, migrene! Grijile si problemele din ultima vreme iti dau dureri de cap? Lasa suplimentele nutritive si foloseste in mancare seminte de mustar. In plus, s-a dovedit ca, semintele de mustar reduc frecventa migrenelor. Calmeaza durerile provocate de artrita Seleniul, regasit in semintele de mustar, si-a capat notorietate gratie rolul sau de agent analgezic in durerile cauzate de artrita. Oridecate ori, durerea de incheieturi iti strica bucuria momentului, foloseste ulei cald, din seminte de mustar! Pofta vine mancand… Daca nu ai pofta de mancare, consuma inainte de masa (cu 15 minute) seminte de mustar negru, cu lapte. Stiu ca este o combinatie nemaiintalnita, dar s-a dovedit ca da roade in cazul celor ce nu mananca tot din farfurie. In plus, magneziul din seminte imbunatateste digestia. Sfaturi pentru gatit Ca sa adaugi mancarii un plus de savoare, presara in uleiul din tigaie si cateva seminte de mustar. Daca iti doresti la friptura un sos usor dulceag, atunci adauga in sosul de mustar Dijon si un pic de miere. Daca esti adeptul salatelor, adica a mancarurilor usoare, caci ti-e frica sa nu dai rateu in bucatarie exersandu-ti talentul, presara peste salata seminte de mustar albe, maro sau negre. Sau, lasa salata si gateste orez, dar nu-l manca pe tot! Apropo, stii orez brun, da? Pudra de mustar o poti folosi la pregatirea dressing-urilor, umpluturilor pentru oua. Si, evident daca nu ai nicio idee, dar vrei sa mananci sanatos, adauga peste carnea din farfuria ta si un pic de mustar, va avea un alt gust.