Reducerea apetitului, un pas important in dieta!

Reducerea apetitului, un pas important in dieta!

Una dintre principalale probleme a oamenilor care se confrunta cu surplusul de greutate este faptul ca au un apetit de elefant, bineinteles in afara de cei care au o problema medicala si pe care ii excludem din start din discutie.

Si eu ma numar printre cei care nu se pot opri din mancat si uneori mi se pare ca mananc in functie de timpul pe care il am la dispozitrie pentru masa, nu in functie de cantitatea de mancare pe care ar trebui sa o consum.

Majoritatea specialistilor spun ca primul pas pe care trebuie sa-l faci atunci cand vrei sa slabesti este sa te hotarasti sa incepi acest proces, iar apoi sa gasesti variantele cele mai bune de a diminua cantitatea de mancare pe care o consumi la o masa, cu alte cuvinte sa-ti reduci apetitul alimentar.
Variante sunt nenumarate, de la alimente care odata consumate, chiar si in cantitati mici ofera rapid senzatia de satietate si tin de foame cateva ore bune, si pana la suplimente nutritive capabile sa suprime apetitul. Acestea din urma, de obicei sunt pe baza de plante, recunoscute ca au acest efect. Printre plantele ale caror extracte sunt folosite in suplimentele alimentare menite sa reduca apetitul alimentar se numara Garcinia Cambogia, ceiul verde, chitosanul, glucomannanul sau cicoarea.
 
Alimente care inhiba pofta de mancare
 
La aceasta categorie pot fi trecute cateva alimente sanatoase care, pe langa faptul că sunt bogate in nutrienti necesari organismului au capacitatea de a inhiba apetitul si de a mentine senzatia de satietate cateva ore bune dupa masa.
Semintele de in reprezinta o combinatie perfecta intre acizi grasi si fibre solubile sunt sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a oferi rapid senzatia de satietate dupa ce sunt consumate.
Ceaiul verde reduce pofta de mancare, indiferent ca vorbim de ceva dulce sau sarat, ajuta la arderea grasimilor si regleaza nivelul zaharului din sange.
Ovazul ese bogat in carbohidrati ce au capacitatea de a se elibera treptat in organism, lucru care te va face sa te simti satul chiar si dupa cateva ore bune de la ultima masa. In plus, ovazul este recunoscut ca fiind foarte bogat in fibre lucru ce ajuta digestia si regleaza tranzitul intestinal.
Migdalele consumate in cantitati moderate reprezinta cel mai bun aliat al unei cure de slabire. Contin antioxidanti, magneziu si vitamina E, toate recunoscute pentru faptul ca ajuta la inhibarea apetitului si mentinerea senzatiei de satietate.
Faiana de Konjac si produsele obtinute din acest ingredient au aparut de curand in alimentatia moderna desi asiatici le folosesc de mai bine de 2000 de ani. Faina de Konjac are capacitatea de a absorbi pana la 100 de ori greutatea sa in apa, ceea ce o face extrem de satioasa. In plus contine multe alte elemente nutritive caci nu degeaba cei mai longevivi oameni, asiaticii, o folosesc de atata timp. Este obtinuta din radacina unui arbore asiatic ce poarta acelasi nume.