Dieta Montignac se numara printre cele mai populare diete aplicate in randul vedetelor de la Hollywood. Si-a castigat renumele pentru rezultatele exceptionale – pierdere masiva in greutate in doar 2 lunii si mentinerea greutatii dupa incheierea dietei. Desi inventatorul dietei, Michel Montignac, a murit la 66 de ani din cauza problemelor de greutate pe care le-a avut inca din copilarie, dieta lui a ramas la fel de populara, medicii considerand-o in continuare una dintre cele mai sanatoase diete. Atunci cand vrei sa o incepi, trebuie sa stii ca dieta Montignac se bazează pe doua principii. Primul impune eliminarea alimentelor cu indice glicemic ridicat (de la morcovi, la zahar, paine alba, cartofi si asa mai departe), pentru ca stimuleaza depunerea de grasime prin cresterea secretiei de insulina. Incearca cele 7 alimente care-ti prelungesc viata! Le gasesti pe Dietetik. Al doilea principiu interzice anumite asociatii de alimente la aceeasi masa: grasimile si hidrati de carbon, proteinele de origine animala in combinatie cu amidon. Este permisa asocietea dintre proteine, respectiv lipide, cu glucide provenite din paine si orez brun, linte, fructe si legume. Daca te tenteaza, trebuie sa stii ca meniul de baza pentru dieta Montignac arata asa: Mic dejun: un fruct, cereale integrale sau paine integrala, putina branza proaspata, cafea fara cofeina sau ceai neindulcit. La pranz sunt recomandate salatele din legumele crude cu ulei de masline, 150 de grame de cotlet de porc sau 200 de grame de peste si legume fierte (fasole verde, telina, varza, ciuperci) si o felie de branza proaspata. Cina trebuie sa fie formata din supa de legume, o portie de carne sau peste cu salata verde. Cina poate fi completata cu iaurt sau branza de vaci. Este important sa mananci cat mai diversificat, in limitele alimentelor permise de dieta, sa asociezi dieta cu miscare si sa respecti regulile combinarii alimentelor. Dieta Montignac este o dieta lejera care poate fi respectata doua-trei luni de zile.