Dieta miraculoasa de 5 zile vine ca o manusa acelora obisnuiti sa manance mult. Iata ca nu mai trebuie sa suspinati ca nu puteti face nimic in privinta excesului alimentar, din cauza caruia va pricopsiti cu sunculite. Dieta miraculoasa, de 5 zile a lui Adele Puhn va arata trucurile pentru pacalirea senzatiei de foame, fara sa cunoasteti inanitia. Principiiile dietei Nutritionistul Adele Puhn le impartaseste marele secret al eficientei acestei diete: mesele dese pentru controlul glicemiei. Odata controlata glicemia, foamea nu-ti mai da batei de cap si asa echilibrul ponderal o sa fie posibil. Cu alte cuvinte, gata cu portiile uriase de mancare! De-acum la putere sunt mesele mici si dese! Si odata controlata glicemia veti putea evita mult mai usor alimentele nesanatoase: zahar, alimente cu amidon (paine, porumb, cartofi, paste), cofeina si alcool. Pentru ca ati fi tentati sa credeti ca dieta nu dureaza decat cinci zile, va spun doar atat ca, timpul necesar pentru stabilizarea glicemiei este de cinci zile. Iar dieta este bine gandita, incat planificarea meselor a avut in vedere stabilizarea glicemiei pentru a putea pacali senzatia de foame si a evita consumul de alimente nesanatoase, ce v-ar putea ingrasa. Nu o sa ne codim si va spunem direct ca dieta este una sanatoasa prin prisma faptului ca, promoveaza mesele mici si dese, pentru cresterea ratei metabolismului (capacitatea de ardere a grasimilor) si pacalirea senzatiei de foame. Astfel, la regula binecunoscuta de 3 mese si 2 gustari, Adele Puhn vine cu una noua: 3 mese principale si 3-4 gustari. Pare mult, insa daca stati bine sa va ganditi divizarea portiilor uriase cu hrana pe care le serviti ar aduce la 3 mese si respectiv 3 sau 4 gustari. Si nu-i de joaca! Adele instituie reguli in privinta servirii meselor: micul dejun se va lua la cel mult 40 de minute de la trezire, dupa acesta vin doua gustari, tot doua gustari intre pranz si cina. Masa de pranz trebuie luata pana la ora 13.00 p.m. In ceea ce priveste cina aceasta nu se servi mai tarziu de ora 19.00 p.m. Daca micul dejun reprezinta o combinatie de proteine, complecsi de carbohidrati (fructe si legume), pranzul si masa de seara aduc in farfurii o combinatie de proteine si vegetale, de altfel alimente bogate in fier. Ca si gustari vor fi servite alimente cu un indice glicemic mic, care se digera mai greu si astfel previn foamea, ca de exemplu: mere, telina si pepene. Pe langa aceste alimente delicioase, dar care nu va ingrasa, trebuie sa stati departe de: paine, struguri, banane, adica alimente cu un indice glicemic mare.